T.b.v. van particulieren lever ik de volgende diensten: loopbaancoaching, TMA, Stress & burnout herstel, dilemmacounselling.

Loopbaancoaching

Iedereen heeft een bepaalde veranderingsbehoefte. Of het nou gaat om de herinrichting van je huiskamer, het kopen van een nieuwe fiets of het aangaan van nieuwe relaties. Ook in de loopbaan zie je dat mensen om de zoveel jaar een nieuwe uitdaging zoeken en wisselen van functie of werkgever. Ik denk dat het zinvol is om 1 x in de zoveel tijd (en dat is voor iedereen dus anders) eens stil te staan bij de vraag of je nog op de juiste plek zit.

 • Heb je nog voldoende plezier in mijn werk?
 • Wil je je professionaliteit verder ontwikkelen
 • Wil je meer werken vanuit je passie
 • Ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen
 • Je vraagt je af: is dit het nu? Of kan ik nog een andere afslag nemen?
 • Waar wil je over 5 (of 10) jaar zijn?
 • Kan je je passies en talenten voldoende kwijt in je werk?

Een traject bestaat meestal uit 4 tot 6 gesprekken, afhankelijk van de vraag. Naast de gesprekken krijg je huiswerkopdrachten mee. In een intake bespreken we je vraag en wat je zou willen bereiken. Daarna maken we afspraken over het verloop. Naast de gesprekken kunnen we ook gebruik maken van mail en telefoon (E-coaching)


TMA (Talent Motivatie Analyse)

De TMA is gebaseerd op een uitgebreide vragenlijst die je thuis achter de computer (1,5 uur) invult. Op grond van deze analyse worden 22 drijfveren en 44 talenten in kaart gebracht en beschreven in een rapport. Daarna volgt een verdiepend coachgesprek om de resultaten te duiden en betekenis te geven in het licht van je vraagstelling.

De TMA methode is gebaseerd op de ‘Big Five’ persoonlijkheidstheorie. TMA brengt op objectieve wijze het persoonlijkheidsprofiel van personen in beeld. De voorkeuren worden in kaart gebracht en daarmee de denkprocessen. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van bijna 50 competenties. Voor het vergroten van je zelfinzicht en het maken van bewuste keuzes in je loopbaan dus een zeer waardevol instrument.

De TMA geeft inzicht in zes dimensies, te weten:

 1. de emotionele balans
 2. motieven
 3. sociale talenten
 4. beïnvloedende talenten
 5. leidinggevende talenten
 6. organisatorische talenten


Stress & Burnout

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress brengt je lichaam instaat van paraatheid. Je polsslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling wordt sneller en dieper. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis. Deze spanning hoort bij het leven en helpt je vaak beter te presteren. Als een stressvolle periode te lang duurt en het steeds moeilijker wordt om je te ontspannen kunnen er klachten ontstaan zoals vermoeidheid, geprikkeldheid en andere lichamelijke klachten. Oorzaken hiervan zijn vaak een hoge werkdruk, onvrede over je rol of over de samenwerking op het werk, problemen in de privésfeer of persoonskenmerken zoals perfectionisme, ongeduld en moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen.
In 2010 overkwam het mij en dat had ik nooit verwacht. Ik houd van hard werken, heb veel ambitie en wil graag anderen plezieren. Van het ene op het andere moment (zo voelde dat toen) kon ik helemaal niets meer. Ik kon me niet meer concentreren, was constant moe en had nergens belangstelling meer voor. Tegelijkertijd was ik verschrikkelijk teleurgesteld in mezelf.

Ik heb hard gewerkt aan mijn herstel en daar hulp bij gezocht en gevonden. Vanaf het begin was mijn doel om terug te keren in mijn functie en daar weer plezier in te kunnen hebben. En dat is gelukt! Niet iedereen die thuis komt te zitten met een burn-out of er preventief aan wil werken zal diezelfde keuze maken. Soms is het juist goed om een andere weg in te slaan zodat je weer met plezier kunt werken maar ook energie overhoudt voor andere belangrijke mensen en passies in je leven.

Herken je (sommige van)de volgende symptomen:

 • Je voelt je uitgeput
 • Je hebt geen interesse meer in zaken waar je je vroeger wel voor interesseerde
 • Je bent prikkelbaar, cynisch of onverschillig
 • Je bent verdrietig
 • Je kunt je moeilijk concentreren
 • Je kunt dingen moeilijker onthouden
 • Je slaapt slecht
 • Je hebt onverklaarbare fysieke klachten

Graag ga ik met je in gesprek om de balans weer te herstellen zodat je weer vitaal kunt leven en werken. Je krijgt inzicht in jouw ‘stressoren’ en leert hier beter mee om te gaan. Elk traject is maatwerk. Doel van het traject is dat je de regie over je loopbaan (en je leven) weer zelf in handen hebt en keuzes kunt maken.


Dilemmacounseling

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om keuzes te maken. Kies ik de juiste route? Wat als het niet lukt? Wat mis ik als ik voor A kies?
Maak je de keuze met je hart of met je verstand? Kan je vertrouwen op je gevoel? Maak je eindeloos lijstjes met voor- en nadelen?

Dilemma’s zijn situaties die om een keuze vragen, maar die tegelijkertijd elke keuze lijken te blokkeren. Vaak wordt de keuze uitgesteld, gevolgd door een gevoel van onmacht en weglekkende energie. Zo blijf je werken in die baan waar je geen energie meer van krijgt of blijf je investeren in mensen of doelen omdat loslaten een onoverkomelijk probleem lijkt.

In 1 of 2 gesprekken kan ik je helpen keuzes te maken en anders te leren kijken naar je dilemma waardoor ruimte ontstaat om je eigen richting weer te bepalen in je loopbaan.