Gratis Ontwikkeladvies

gratis ontwikkeladvies

Gratis ontwikkeladvies!

Goed nieuws: het gratis ontwikkeladvies is verlengd! Van 1 augustus tot 31 december 2020 (totdat het budget op is) mag iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.
Minister Koolmees is blij dat mensen vanaf deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.” Zie ook https://www.hoewerktnederland.nl/

Het traject

Het traject bestaat uit een intake en meerdere loopbaanadviesgesprekken. In deze gesprekken kan het volgende aan de orde komen:

  • arbeidsmarktscan
  • situatieschets en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven.
  • persoonsprofiel
  • toekomstoriëntatie
  • advies over mogelijke vervolgstappen in je loopbaan, financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties.
  • Tips over het CV, sollicitatieprocedures en social media.

Noloc gecertificeerde loopbaanadviseur

Dit advies wordt door onafhankelijke en professionele loopbaanadviseurs uitgevoerd. Deze loopbaanadviseurs dienen gecertificeerd te zijn bij het NOLOC. Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor deelnemers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de betaling ervan via de loopbaanadviseur.

Quote van een tevreden deelnemer:

“Dus het gaat goed met me na wat turbulente jaren. Maar ik wil ook jou nog heel erg bedanken voor de ondersteuning, coaching en opbeurende woorden! Dit heeft zeker bijgedragen aan waar ik nu sta!
Succes verder met het mensen blij maken.”